berømthed

John Higgins: biografi, fakta fra livet, foto

Indholdsfortegnelse:

En af de mest prominente og berømte repræsentanter for snooker er John Higgins. Biografien om spilleren begyndte i den lille by Wisho, hvor han blev født den 18. maj 1975. Skotten modtog en international licens og blev en professionel spiller i 1992.

Sammen med en anden, ikke mindre berømt briton Ronnie O'Sullivan, gik han ind i verdenseliten for de mange billardspil - snooker. Den første triumf skete i 1994, da han besejrede Dave Harold i finalen. Fra det øjeblik begyndte hans karriere hurtigt at udvikle sig.

Karrieren for den skotske "troldmand"

De første to sæsoner i sin karriere tilbragte John ganske beskedent. Han navngav sig selv i Grand Pri-turneringen, hvor han sensationelt vandt førstepladsen. Den berømte spiller stoppede ikke der, og allerede i næste sæson vandt to titler British Open og International Open. Disse præstationer gjorde det muligt for skotterne at tage 11. pladsen i rangeringen af ​​verdens snooker-spillere.

I sæsonen 1995-1996 fortsatte John Higgins med at demonstrere et enestående spil. Hans trofæsamling er fyldt op med flere titler: German Open, International Open. Han blev kvartfinalist i verdensmesterskabet og befandt sig med sikkerhed på den anden linje i vurderingen.

Sæsonen 1997/98 var den mest succesrige i den skotske karriere. Higgins blev finalist i 8 rankingturneringer. Nu var der kun verdensmesterskabet, hvor han ikke var berømt for store succeser. En vellykket kombination af omstændigheder kunne føre spilleren til en elsket drøm. For at gøre dette måtte Stephen Hendry tabe i den første runde af konkurrencen og John for at modtage det eftertragtede pokal. Som et resultat klarede han sig af denne opgave og tog den første linje i rangeringen.

Høj stigning og hurtigt fald

I sæsonen 1998/99 var John Higgins ikke i stand til at forsvare sin ligatitel. Imidlertid forblev spilleren på første linje takket være en sejr i flere store konkurrencer: The Masters, China International, UK Snooker Championship.

Den næste sæson var ikke mindre succesrig i karrieren for mesteren. I en af ​​turneringerne scorede han flest point pr. Kamp. For første gang blev der registreret en maksimal pause på 147 point på Nations Cup og derefter ved Irish Masters-konkurrencen. Higgins vandt flere trofæepriser ved Welsh Open og Grand Prix.

I sæsonen 2000/01 begyndte John at falde. Først gik alt godt, og han besejrede den fremtrædende Mark Williams i finalen af ​​det britiske mesterskab. I Grand Prix stoppede han dog med at deltage på grund af brylluppet. I Nations Cup-konkurrencen tabte han mod Ronnie O'Sullivan og faldt til tredjepladsen i verdensrangementet.

På trods af det svage niveau i spillet i de næste to sæsoner lykkedes det John Higgins at forblive i top fem af de bedste snookerspillere.

Høj dygtighed - den første linje i rangeringen

I 2005/06 genvandt skotten sin gode form. Ved Grand Prix-turneringen vandt han en jordskredssejr over sin evige rival Ronnie O'Sullivan. På samme tid satte John flere rekorder: 4 hundrede serier og 494 point scoret.

Det britiske mesterskab var mindre succes for Higgins. Han tabte i ottendedelsfinalen til sin modstander Ken Doherty, men vandt Wembley-turneringen. I Malta Cup-konkurrencen når spilleren finalen, men er besejret.

I Welsh Open-turneringen taber en erfaren mester i 1/8 sidste fase. China Open-kampen slutter for Scotsman med et endeligt nederlag fra Mark Williams. Han var en af ​​favoritterne i verdensmesterskabet i 2006. Imidlertid til mange overraskelser fra mange eksperter, tabt i den første runde af konkurrencen til Mark Selby. På trods af denne kendsgerning formåede snooker-spilleren John Higgins at vende tilbage til den første linje i vurderingen.

Ustabilt spil, fans skuffelse

Fans af den skotske "troldmand" forventede, at han ville være lige så succesrige forestillinger som en sæson tidligere. John behagede dem imidlertid ikke, men kun skuffede. Han deltog i den nordirske trofæ-konkurrence, hvor han tabte til den kinesiske spiller i 1/8 sidste etappe. Derefter kunne han ikke forsvare sin mesterskabstitel i Grand Prix-konkurrencen.

Ved det britiske mesterskab demonstrerede Higgins overklassen og nåede semifinalen. Dog tabt til den fremtidige vinder Peter Ebdon. Så begyndte den erfarne mester at falde. Han mislykkedes i den første runde af Welsh Open og Malta Cup-konkurrencerne. Ved China Open-turneringen nåede Scot'en ​​kvartfinalen, hvor han tabte mod sin modstander og nære allierede Graham Dott.

Ved en prestigefyldt konkurrence i Sheffield var John Higgins ikke en favorit. Ikke desto mindre formåede han at rehabilitere sig selv foran fansen og vinde en anden trofæ.

Verdensberømmelse er den første store succes

I 1998 deltog skotten i verdensmesterskabet. For første gang i sin karriere nåede han finalen og fik sejr fra en ung og lovende Mark Selby. Engelskmanden kvalificerede sig og viste et spil i høj klasse. Imidlertid viste hans modstander reel dygtighed og viljen til at vinde. Som et resultat fejrede "guiden" succes.

Han blev den første indehaver af mesterskabet i 1998, da han kun var 23 år gammel, foran to strålende spillere i denne indikator, Williams og O'Salivanna. Efter 9 år vandt han verdensmesterskabets anden trofæ.

I 2007 indrømmede John Higgins, indehaveren af ​​æretitlen "Medlem af det britiske imperiums orden", i et interview, at denne begivenhed blev en af ​​de vigtigste i hans liv efter fødslen af ​​et barn.

Den følgende sæson var ikke mindre succes for en erfaren spiller. Han vandt Grand Prix-konkurrencen og modtog sin tredje mesterskabstitel. I rangeringen af ​​snookerspillere indtog han 4. pladsen, og et år senere blev hans leder.

Anklager for bestikkelse

I april 2010 deltog en skotsk spiller og hans manager på et forretningsmøde. En indflydelsesrig forretningsmand foreslog, at Higgins og Mooney afholder en række snooker-konkurrencer på kontraktligt grundlag.

På det tidspunkt besluttede en 3-gang verdens titel indehaver at acceptere et fristende tilbud og afholde et kontraktligt spil. Som et resultat måtte John indrømme i flere rammer. Den samlede mængde af bestikkelse var omkring $ 400.000.

Efter en intern undersøgelse blev Higgins afskåret fra at deltage i snooker-konkurrencer. Ikke desto mindre besluttede en erfaren skotte at tilbagevise påstandene og sagde, at han i hele sin professionelle karriere aldrig havde bevidst savnet.

I henhold til afgørelsen fra en uafhængig domstol blev spilleren bøde og forbudt i seks måneder, og hans manager blev suspenderet for livstid fra snooker.

Vend tilbage til spillet

Da han vendte tilbage efter suspensionen vandt John flere turneringer. To af dem er de mest prestigefyldte: mesterskabet i Storbritannien og verdensmesterskabet. Skotten fortsatte med at demonstrere et højt niveau af snooker. John Higgins, hvis biografi er et direkte bevis på hans talent, "formåede" at vinde også i ETPC-5. ETPC-6 var ikke så succesrig for ham. Han nåede finalen, men tabte mod den fremtidige mester Michael Holt.

John afholdt det britiske mesterskab på et højt niveau og mødtes i finalen med Mark Williams. I løbet af mødet indrømmet spilleren med en score på 2: 7 og 5: 9. I en vanskelig kamp lykkedes det imidlertid Higgins at vinde. Denne titel var den tredje i hans karriere.

Ved Welsh Open-turneringen i februar nåede han finalen og modtog endnu et pokal, idet han slog Stephen Maguire med en samlet score på 9: 6. Den følgende måned sejrede skotten også i Hainan Classic-konkurrencen.

Livet uden for snooker

Selv fire-tiden verdensmester John Higgins har ret til privatliv. I 2000 indgik han et officielt ægteskab med sin elskede kæreste Denise. I årenes løb havde de tre børn: pigen Claudia, drengene Oliver og Pierce. Derudover prøver han altid at deltage i fodboldkampe for sit foretrukne keltiske hold.

I 2006, efter at have tabt finalen i Malta Cup, blev John droppet ud af flyet på grund af kraftig alkoholmisbrug. Ikke desto mindre formåede spilleren at forlade brugen af ​​alkohol i forberedelse til den næste turnering og verdensberømmelse i Crucible.

Higgins led en stor tragedie i 2011. Hans far døde fra kræft. Han ledsagede næsten altid sin søn til alle verdens turneringer.