berømthed

Spansk tennisspiller Carlos Moya: biografi, sportskarriere og personlige liv

Indholdsfortegnelse:

Carlos Moya, hvis biografi, sportskarriere og personlige liv er beskrevet i denne artikel, er en velkendt spansk tennisspiller, vinderen af ​​mange turneringer, herunder Roland Garros. På et tidspunkt var verdens første racket. Nu en del af coacheteamet til Rafael Nadal.

Biografiske data

Carlos Moya blev født i august 1976 i den spanske Palma de Mallorca. Først hentede en tennisracket i en alder af seks. Carlos trænede hårdt, og det gav snart resultater. På et tidspunkt blev han betragtet som en af ​​de bedste juniorer i verden.

Professionel karriere

I en alder af 19, efter at flere "futures" og "Challenge" vandt, debuterede Carlos Moya i ATP-turneringerne. Allerede i den anden konkurrence nåede han kvartfinalen. I november 1995 blev han først vinderen af ​​APR-turneringen i Budapest.

Året efter deltog Moya først i Australian Open, hvor han ikke kunne gå videre end den første runde. På domstolene i Roland Garros og US Open fløj han ud i anden runde. I august vandt Carlos hjemmesturneringen på Mallorca. I slutningen af ​​sæsonen indtog han 26. plads i verdensrangementet.

1997 var et farvande år for Carlos Moya. Til at begynde med nåede han sensationelt finalen i Australian Open, hvor han tabte til verdens første racket til Pete Sampras. Derudover hjalp det fremragende niveau af tennis Carlos Moya gennem sæsonen ham med at få en invitation til at deltage i årets sidste turnering, hvor han nåede semifinalen.

Det følgende år smilede held ikke oprindeligt til den spanske tennisspiller. Han optrådte uden held ved Australiens domstole. Men alt dette ændrede sig, da turneringer begyndte på Carlos 'yndlingsjord. Først vandt han ATP Masters-turneringen i Monte Carlo for første gang, og derefter opnåede han den største sejr i sin karriere - han blev vinderen af ​​French Open (Roland Garros). Dette var hans første og sidste titel i Grand Slam-turneringerne. I slutningen af ​​sæsonen blev Moya verdens femte racket.

På trods af den relativt dårlige start på sæsonen i 1999 opnåede Carlos Moya i marts, efter at han var kommet ind i finalen i Indian Wells-turneringen, endnu en præstation: Han blev den første spanier, der formåede at blive verdens første racket. Desværre varede han i toppen af ​​verdensrangementet kun 13 dage.

Efter flere ikke særlig succesrige sæsoner dukkede Carlos Moya op igen i 2002. Først nåede han finalen ved turneringen i Monte Carlo og vandt derefter i Cincinnati. Ved finalen af ​​verdensturneringen gik han igen vej til semifinalen. Fremragende præstation gjorde det muligt for spanjolen at vende tilbage til de 10 bedste tennisspillere på kloden.

I 2004 vinder Carlos Moya for sidste gang ATP Masters serieturnering. I Rom, i finalen, behandlede han let David Nalbandian. Efter denne triumf var tennisspillerens højeste præstation turneringssemifinalen i Hamborg.

I årenes løb tabte Carlos Moya stigende plads i verdensrangementet, men han deltog stædigt i alle konkurrencer. Men alder og gamle skader følte sig mere og mere. Han gik glip af næsten hele 2009 på grund af sundhedsmæssige problemer. Da han vendte tilbage til retten året efter, var Carlos Moya aldrig i stand til at genvinde sin tidligere form.

Kampen i den første runde af turneringen i Madrid var den sidste i hans karriere for legenden om spansk tennis. Han ville optræde for sidste gang på sin elskede French Open, men på grund af hans fodproblemer blev han tvunget til at forlade den store sport.

Karriere coach

Efter afsked med professionel tennis sagde Carlos Moya ikke endelig farvel til denne sport. I 2013 deltog han i Davis Cup som kaptajn for det spanske landshold. Imidlertid var denne rally en fiasko for holdet fra den iberiske halvø. For første gang på to årtier fløj spanierne ud af verdensgruppen. Efter denne fiasko forlod Carlos Moya holdets placering.

Tre år senere blev en spansk specialist mentor for den canadiske tennisspiller Milos Raonic. På trods af de fremragende resultater fra hans underordnede, der i slutningen af ​​sæsonen blev verdens tredje racket i singler, ophørte Moya og Raonic med at samarbejde.

Samme år sluttede Carlos sig til coachingstaben for en ikke mindre berømt og titlen tennisspiller - spanjolen Rafael Nadal.